Kaatje’s: plezierige poppenhuiskamer in Oost

Ken je Kaatje’s aan de Adriaen van Ostadelaan? Dit romantische, kleinschalige restaurant zit er al sinds ‘forever’ en heeft sinds kort een nieuwe eigenaar/ chef. Aan het poppenhuisachtige interieur is niets veranderd; restaurant Kaatje telt nog steeds 27 stoelen. Maar ook aan smaak en kwaliteit is niets ingeboet. Zelfs de bediening is zoals het was: hartelijk met een charmant Utrechts accent.

Coquilles in espuma van parmezaan, crumble en serranoham

Na even twijfelen over typische bistrogerechten als kalfszwezerik, rilletes van makreel, kabeljauw en entrecote, ga ik voor kwartel als voorgerecht. Mijn tafelgenoot kiest de coquilles. Als hoofdgerecht neem ik de gnocchi met gamba’s en hij de ossenhaas met gamba’s. Alle gerechten zijn smakelijk, goed in balans en mooi opgediend.

Gamba’s met gnocchi, spinazie en basilicum

Al met al leent de intieme sfeer van Kaatje’s zich vooral voor een romantisch avondje met z’n tweeën of bijkletsen met goede vrienden. Aan een driegangenmenu bij Kaatje’s ben je ongeveer €36,- per persoon kwijt. Naast een á la carte menu kun je kiezen voor een verrassingsmenu.

Reserveren kan hier

Kaatje’s Adriaen van Ostadelaan 67A 3583 AC Utrecht