Mei Shi: Koreaans Kokkerellen in de Rozenstraat

Weer een leuke ontdekking! Verstopt in de Rozenstraat, achter de Bijenkorf, zit Mei Shi: Koreaanse Grill en Wenzhounese specialiteiten. Waar ligt Wenzhou? Dat vroegen wij ons ook af. Het blijkt een soort provincie in het Oosten van China te zijn. Volgens Wikipedia komen veel in Nederland wonende Chinezen uit dit gebied.

Nieuwsgierig naar een voor ons onbekende keuken gaan we naar binnen. Als we binnenlopen is de zaak nog vrijwel leeg maar daar komt snel verandering in. Binnen het uur zijn alle tafels bezet.

Mei Shi wordt gedragen door de eigenaresse die ook de bediening voor haar rekening neemt. Een charmante Koreaanse vrouw die vertelt drie jaar geleden te zijn gestart met het restaurant. Ze vertelt erbij dat ze de pittigheid heeft aangepast aan de Nederlandse smaak omdat ze daar in het begin klachten over kreeg. Om die reden heeft ze de hoeveelheid pepertjes in alle gerechten wat naar beneden bijgesteld. Jammer, dacht ik, want ik proef graag de authentieke smaken van een land. Maar dat bleek mee te vallen, de meeste gerechten hielden (meer dan!) voldoende pittigheid over.

We hebben keuze uit drie verschillende menu’s: de Chef’s Special, het Vegetarische Menu en Urban Korean Food. Alle menu’s variëren van € 14,50 tot € 19,50 per persoon; dat zijn prettige prijzen. We bestellen de Chef’s Special. Daarbij krijgen we eerst een verzameling schaaltjes met interessante vulling. Het is de bedoeling dat we driehoekjes van pannenkoek zelf vullen met de ingrediënten: diverse Kimchi (gefermenteerde groenten), kort gegaarde spinazie en Koreaanse sausjes.

De Kimchi waar we uit kunnen kiezen zijn gemaakt van kool, taugé en komkommer. De sausjes zijn: sojasaus, sweet chili saus en twee ketchup-achtige sausjes waarvan de een licht pittig is en de andere superpittig. De vriendelijke eigenaresse vertelt dit er voor de zekerheid meerdere keren bij.

Vervolgens krijgen we een grote schaal met vlees en vis die we zelf kunnen bereiden op de grillplaat die in het midden van onze tafel blijkt te zitten. Dit doet heel even denken aan het jaarlijkse familiegourmet maar door de kruiden en de bijgerechten zijn we snel weer in Koreaanse sferen. Het vlees en de vis zijn zorgvuldig gekozen, mals en vers. Het gegaarde vlees eten we met een beetje rijst en saus naar smaak gerold in een blaadje sla; smullen!

Door het hoge gourmetgehalte leent het Chef’s menu van Mei Shi zich bij uitstek voor eten met een groep. Collega’s, vrienden, familie, iedereen met wie je lang en smakelijk wilt tafelen en de kosten beperkt wilt houden.

Daarnaast kun je bij Mei Shi terecht voor een (zelf samengestelde) proeverij uit de Koreaanse keuken of een snelle en voedzame hap. Naast de ‘gourmetmenu’s’ biedt Mei Shi namelijk een aantal à la carte gerechten en het Urban Menu, waarvan de kern Koreaanse Bibimbap is: een rijstgerecht met vlees, groente, een eitje en gochujang, een koreaanse rode peperpasta. Hier komen we binnenkort een keer voor terug.

Meer informatie over Mei Shi vind je hier.

Reserveren kan alleen telefonisch: 030- 2314674

Mei Shi  Rozenstraat 13  3511 BV  Utrecht