Bananas: charmant eethuisje in de Twijnstraat

Wat een fijne verrassing! Ik dacht aardig op de hoogte te zijn van de Utrechtse horeca maar Bananas in de Twijnstraat kende ik nog niet. Op weg naar de film in het Louis Hartlooper complex hebben we nog precies veertig minuten om iets te eten. Lopend door de Twijnstraat bereiden we ons mentaal voor op een frietje, als daar ineens Bananas, Asian Food Shop blijkt te zijn. Zoals inmiddels misschien duidelijk is, ben ik dol op Aziatisch eten. En laat dat nu precies zijn wat Bananas te bieden heeft.

Bij Bananas kun je eten afhalen en ze hebben een paar leuke zitjes om het ter plekke te verorberen. Zo is er een barretje aan het raam, met uitzicht op de pittoreske Twijnstraat en drie tafeltjes voor twee langs de muur.

Eerst even over die gekke naam. Wie noemt z’n restaurant nou Bananas? Grappig genoeg blijkt dit heel toepasselijk te zijn voor de oprichters: de zussen Kim en Linda. Zij hebben Chinese roots maar zijn in Nederland geboren en opgegroeid. Zij zien zichzelf daarmee als ‘geel van buiten en wit van binnen’, net als banaantjes. Zo vertellen ze op hun website.

Dan over het eten. De kaart van Bananas is simpel en overzichtelijk. Bananas biedt lekkere hapjes als springrolls en dumplings maar ook goed vullende gerechten als pokebowls en noodles. Mijn tafelgenoot is een kleine eter en kiest voor springrolls en dumplings. Haar springrolls van rijstpapier zijn gevuld met kipstukjes, komkommer, verse munt, koriander, vermicelli en wortel, begeleid door een hoisin dip. De dumplings zijn gevuld met kip, shiitake, waterkastanjes en knoflook. Beide zijn ook verkrijgbaar met garnalen of in een vegetarische versie.

Ik neem de ‘slurping noodles’: tarwenoedels met een saus van bosui, gember, donkere sojasaus, kimchi, geblancheerde paksoi, shii-take en een half zachtgekookt ei gemarineerd in mirin en Kikkoman. Vooral de Kimchi vind ik erg lekker. Kimchi is een traditioneel bijgerecht uit de Koreaanse keuken. Het bestaat uit gefermenteerde kool en andere groenten. Een mooie mix van zacht en krokant, licht pittig en zoet. De noodles bestaan ook in een ‘five spices gehakt’ versie.

Als we de rekening krijgen, zijn we helemaal blij. Al met al kost ons heerlijke menuutje namelijk maar €24,- met zijn tweeën. En…..we krijgen snoepbanaantjes bij de rekening! Onze avond kan niet meer stuk.

Kortom: let’s go Bananas!

Reserveren kan niet maar meer informatie over Bananas vind je hier.

Bananas Twijnstraat 39  3511ZH Utrecht