Café Lombok: gezellig buurtcafé met uitgebreide bierkaart

Regelmatig rijden we ’s avonds rond een uurtje of 9 over de Vleutenseweg richting het centrum. In de verte zie je de Domtoren en op het moment dat je aan de rechterkant de J.P. Coenstraat nadert, valt het op dat het terras van Café Lombok er ontzettend mooi bij ligt. Blijkbaar is dit een uitstekende locatie om ’s avonds nog even te genieten, want op het door de avondzon goud gekleurde terras is het gezellig druk. Na meerdere malen dit tafereel te hebben aanschouwd, besloten we maar eens te gaan kijken of het bij Lombok net zo fijn is als het er uit ziet. En om gelijk maar met de deur in huis te vallen met het risico dat je na deze spoiler niet meer verder leest: ja, het is daar net zo fijn als het er uit ziet! En we leggen je graag uit waarom.

Café Lombok is een typisch buurttentje met een goed gevarieerde kaart. Er is altijd keus uit vlees, vis en vegetarisch en iedere week zijn er ook nog nieuwe specials. De gerechten zijn origineel (falafel gemaakt van kapucijners, geroosterde sardientjes) en goed geprijsd (zo rond de €15). Vooraf delen we een portie padron pepers en daarna nemen we de falafel en een special: mosselen gestoofd in Witte Vrouwen, een biertje van de Leckere. Wat opvalt bij de falafel is dat het hele bord vol met verschillende groenten ligt. Alles smaakt prima en voor nog geen €15 is dit een uitstekend hoofdgerecht. De mosselen zijn buitengewoon smaakvol, ongetwijfeld mede met dank aan de Leckere.

En dat brengt ons gelijk op een ander pluspunt van Café Lombok: het bier. Er zijn tien verschillende bieren op tap die op het krijtbord binnen en buiten op de stoep te lezen zijn. De keuze is overweldigend, maar het personeel is kundig en adviseert graag. Een verademing, dat is lang niet overal zo. Toen we een van de bieren, een New England IPA bestelden, werden we er nog op gewezen dat deze wat prijzig was, vijf en een halve euro. Dat is inderdaad prijzig maar erg fijn dat dit even gemeld wordt. Dat maken we ook wel eens anders mee helaas, met vervelende verrassingen als de rekening eenmaal komt.

Samenvattend: lekker eten voor een meer dan redelijke prijs, goed bier, prettig personeel en een gezellig en zonnig terras waar ondanks de populariteit vaak toch nog wel een plekje te vinden is. Valt er dan echt helemaal niets negatiefs te zeggen over Café Lombok? Natuurlijk wel. De portie gefrituurde padron-pepers met aïoli was dan weer wat karig voor zeven euro en de saus was iets te dik om de slappe pepers lekker in de kunnen dippen. Maar deze kleine teleurstelling was snel weggespoeld door het heerlijke bier in de zon en de goede hoofdgerechten. Dus waarom ben je eigenlijk nog aan het lezen? Hup, naar Café Lombok!

Reserveren kan hier

Café  Lombok – Vleutenseweg 228