Metro City Kitchen: massaal naar Utrecht Centraal

Dat is wennen! Tot een paar maanden geleden was Utrecht Centraal de laatste plek om heen te gaan voor goed eten. Maar ineens zitten er meerdere goede restaurants in en om het station. Wij aten bij Metro City Kitchen, sinds een maand gevestigd aan het Jaarbeursplein, in het nieuwe World Trade Centre.

Bij het bestellen van het aperitief was ik meteen positief verrast. Ik drink namelijk graag alcoholvrij bier als aperitief (liefst zo bitter mogelijk) en Metro City Kitchen biedt drie goed gekozen soorten waaronder mijn persoonlijke favoriet: de Playground Non Alcoholic IPA van de Utrechtse brouwerij Van de Streek. Van de Streek maakt een alcoholvrije India Pale Ale die de smaak van de alcoholhoudende bijna overtreft. Die keuze was dus snel gemaakt.

Dan het eten. Metro City Kitchen heeft een kleine maar veelzijdige kaart; zowel voor de vlees-, vis-, als vega- liefhebber zijn er drie voorgerechten en drie hoofdgerechten om uit te kiezen. Daarnaast staan er drie salades, een aantal ‘seafoodplateaus’ en gebakken kreeft op het menu. De kaart is wat ingewikkeld om te lezen door de manier waarop hij gevouwen is. Zo missen wij volledig dat er ook desserts op de kaart staan. Maar met een klein beetje hulp van de aardige serveerster hebben we die ook gevonden.

Verder leert de kaart dat Metro City Kitchen al om 7.00 uur open gaat en de hele dag door lekkere happen biedt. Naast diner kun je hier terecht voor originele ontbijtjes (wentelteefjes!), voedzame lunches en borrelhapjes met verschillende biertjes, wijntjes en Gin Tonics.

Wij zijn er voor het diner en we kiezen allebei voor twee keer een voorgerecht. We willen namelijk veel proeven maar vinden drie gangen te veel op deze warme maandagavond. Mijn tafelgenoot kiest voor de rundercarpaccio en de salade met Puyvert linzen. Ik neem de gemarineerde zalm en de tarte tatin van cherrytomaatjes. Alle gerechten zien er geweldig uit en smaken goed. Omdat mijn beide gerechten veel zuren bevatten, past de witte huiswijn (Sauvignon/ Verdejo, strak droog) er goed bij. Een heerlijke maaltijd voor een zonnige zomeravond.

Metro City Kitchen is bij uitstek geschikt voor etentjes of borrels met een grote groep. De zaak is ingedeeld in allerlei knusse hoekjes en semi- afgescheiden ruimtes met een eigen sfeer. Hiermee kun je als groep je eigen hoekje creëren. Je kunt kiezen uit hoge bartafels met uitzicht op het busstation, een kas met uitzicht op de bar, huiskamerzitjes met uitzicht op de jaarbeurspleintrappen en een loungebarachtige vide. Ideaal dus voor een bijeenkomst met collega’s of vrienden die na een heerlijk etentje of gezellige borrel zo de trein in kunnen stappen.

Reserveren kan hier

Metro City Kitchen Jaarbeursplein 15 3521AL Utrecht