LE:EN: Hip Aziatisch in fraaie setting

Het is een vroege zondagavond als we binnenstappen bij restaurant LE:EN waar het niet vol maar wel al gezellig druk is. LE:EN staat voor ‘lekker eten’ en bestaat al sinds 2004. In 2011 verhuisden ze als een van de allereersten naar het inmiddels hippe Rotsoord. LE:EN zit in een ruim, industrieel en erg fotogeniek pand. Van de muurschilderingen tot aan de toiletpot is het interieur erg fraai. De kaart is het best te omschrijven als hip Aziatisch met kleine gerechten om te delen.

De meest uitgebreide drankkaart ooit

Bij binnenkomst krijgen we de meest uitgebreide drankkaart overhandigd die we ooit zagen.  De drie pagina’s tellende kaart staat vol met leuke cocktails, sake’s en  limonades. We beginnen met het eigen blonde bier van LE:EN en bestellen daarnaast eerst een aantal koude voorgerechten om te delen; gefrituurde sprinkhaan op sushirijst, sushi-avocado en salade met gekarameliseerde aubergine. De gefrituurde sprinkhaan ziet er spannend uit op het bord maar smaakt goed en de aubergine salade is lekker pittig. De sushi avocado is prima maar steekt wat gewoontjes af bij de andere gerechtjes.

Vegetarisch en zelfs veganistisch

Er staan opvallend veel vegetarische en veganistische gerechten op de kaart waaronder de vegetarische aloo gobi en de veganistische laksa curries die we vervolgens bestellen. Ook bestellen we nog een tweetal vleesgerechtjes; gefrituurde Kantonese eend en tikka massala kip. Deze laatste twee bevallen uitstekend, de eend is lekker knapperig en de tikka massala goed romig van smaak. De aloo gobi smaakt anders dan we gewend zijn van deze Indiase curry. Er zit iets te veel kokos in naar onze smaak en in onze portie is wel veel gobi (bloemkool) maar geen aloo (aardappel) te vinden. De laksa is prima maar de rauwe courgette erin heeft niet zoveel smaak. Al met al hebben we lekker gegeten en zorgen de mooie setting en sympathieke bediening voor een fijn avondje uit. We komen zeker nog een keer terug, al was het maar om de bentobox (een Japanse lunchbox) op de lunchkaart te proberen.

Reserveren kan hier

Restaurant LE:EN  Heuveloord 140  3523 CK  Utrecht

Foto’s: Chantal Ehrhardt voor Utrecht over de Tong