Meat & More: een uitstekend stuk vlees

Ik ben geen moeilijke eter. Een verrassingsmenu vind ik vaak net zo makkelijk en over het algemeen schuif ik alles wat voor mijn neus wordt gezet dankbaar naar binnen. Maar soms kan ik enorm trek hebben in iets heel specifieks en als die behoefte al weken aan je knaagt en maar niet weg wil gaan, is het tijd voor actie. Gelukkig was mijn specifieke behoefte deze keer niet heel exotisch en was ik er van overtuigd dat dit binnen onze stadsgrenzen moest lukken: vanavond was het eindelijk weer eens tijd voor een goede steak met frites.

Koe met stippellijntjes

Maar waar ga je dan heen? Er zullen in Utrecht tientallen restaurants zijn met steak op de kaart. De keus viel uiteindelijk op Meat & More vanwege de uitgebreide keus aan rundvlees en simpelweg omdat ik er nog nooit eerder was geweest. De Mariaplaats en directe omgeving maakt mij doorgaans wat sceptisch in verband met de aanwezige toeristenfuiken en van het interieur van Meat & More word je ook niet veel wijzer. Het restaurant ziet er uit als elk ander recent restaurant in deze categorie: kale bakstenen muren, personeel in leren schorten, veel gebruik van hout en donker staal en uiteraard de glazen dryagekasten met vlees. De koe met stippellijntjes heb ik zo snel niet gespot maar zal er ongetwijfeld ook zijn…

 

De keus is echt uitgebreid: hamburgers, kip, meerdere visgerechten en pasta. Maar ik wilde een steak en ook daarin had ik verschillende opties: al dan niet dryaged, verschillende delen van de koe en de grootte van de porties. Vooral dat laatste is fijn: ik ben een grote eter maar tweehonderd gram vlees vind ik gewoon voldoende. Mijn tafelgenoot en ik kiezen allebei voor een bavette. De bijgerechten bestel je er zelf bij en dat is eigenlijk wel fijn. Zo kun je tenminste ook nog een lekkere bak met groenten bij het vlees krijgen, iets waar het bij sommige restaurants nog steeds aan ontbreekt. De bavette komt perfect op tafel: bijna krokant en donkerbruin gegrild van buiten, van binnen mooi rosé maar wel warm. De frites zijn met schil en erg lekker, de gemengde groenten ruim in portie en beetgaar. Dit geheel spoelen we weg met een heerlijke Malbec van het bekende wijnhuis Salentein die we kozen van de uitgebreide wijnkaart.

Na nog een heerlijk kopje koffie van 30ML is de rekening zeer schappelijk te noemen. Voor twee ons vlees met wat bijgerechten ben je zo’n 25 euro kwijt en de wijn is ook prima geprijsd. Mocht de trek in steak weer plotseling de kop opsteken, dan weet ik Meat & More zeker terug te vinden.

Reserveren bij Meat & More kan hier.
Mariastraat 8  3511 LP Utrecht