De culinaire uitjes van dit weekend!

Dit weekend zijn er heel veel culinaire evenementen in en om Utrecht. Zo zijn er twee buurtfestivals in de stad. Als je liever aan het water of in het weiland bent, is er ook genoeg te doen. Veel plezier!

Buurten bij Kanaalzicht

Dit muziekfestival wordt georganiseerd door Café Kanaalzicht en restaurant Buurten in de fabriek. Aan beide kanten van het kanaal staan podia waar de hele middag lokale bands en muzikanten te horen zijn. Op de Muntsluis, de verbinding tussen de wijken Lombok en Oog in Al. Op zaterdag zijn tussen de podia aan weerszijden van het kanaal diverse foodtrucks te vinden. De foodtrucks worden bemand door Utrechtse horecabekenden zoals Kantien, Bastacosi en de Firma Pickles.

Waar & Wanneer: Zaterdag 2 juni van 12.00u tot 23.00u op de Muntsluis (tussen de Keulsekade en de Kanaalweg op het Merwedekanaal).

Klik hier voor meer informatie.

Dag van de architectuur

Tijdens de dag van de architectuur kun je meer te weten komen over een aantal restaurants die gevestigd zijn in bijzondere gebouwen. Bij restaurant the Greenhouse wordt tijdens rondleidingen uitleg gegeven over het circulaire concept van het paviljoen en het duurzame culinaire concept. Je moet je wel even aanmelden voor de rondleidingen. Dat kan via deze link.

Lees hier over onze recente positieve uit eten ervaring bij the Greenhouse.

Ook op voormalig industrieterrein Rotsoord zijn er verschillende activiteiten in het kader van de dag van de architectuur. Deze vinden plaats in en rondom restaurant WT Urban Kitchen in de watertoren, restaurant het Ketelhuis en cafe-restaurant de Zagerij in de oude Pastoe fabriek.

Waar & Wanneer: Zaterdag 2 juni op verschillende plekken in de stad

Festival Dichterbij

Een veelzijdig buurtfestival met onder andere muziek, workshops, theater en een foto expositie maar wij gaan natuurlijk voor de foodtrucks! Deze komen vooral uit de buurt zo levert Café Restaurant De Branding een hamburgertruck. Uiteraard kun je ook terecht bij de restaurants in de Veilinghaven zoals Beers&Barrels, Fico en Pesto.

Waar & Wanneer: Zondag 3 juni van 14.00u tot 21.00u in de Veilinghaven, Dichterswijk.

Klik hier voor meer informatie.

Likkebaardend langs de Linie

Dit is een tip voor volgend jaar want dit evenement zit helaas vol. Het is alleen te mooi om niet te noemen. Tijdens het ‘Mooi Linieland’ weekend zijn er allerlei activiteiten te doen in en tussen de forten van de waterlinies. De forten Lunet aan de Snel, Everdingen en Honswijk werken samen in de culinaire activiteit Likkebaarden langs de Linie. De culinaire tour start bij Fort Lunet aan de Snel met een welkomstdrankje, vervolgens wordt je over de Lek naar het Fort Everdingen aan de overkant gevaren voor het voorgerecht waarin de chef gebruik maakt van het bier van de fortbrouwerij Duits & Lauret. Als laatste nuttig je, wederom na een boottochtje, het hoofd-en tevens streekgerecht en dessert bij Fort Honswijk.

Waar&Wanneer: zaterdag 2 en zondag 3 juni in Fort Lunet aan de Snel in Schalwijk

Dit evenement is helaas al uitverkocht dus wees er volgend jaar op tijd bij! Hier kun je meer informatie vinden.

Foodtruck Festival Lekker aan de Lek

Lange tafels aan het strand, muziek en omringd door foodtrucks. Klinkt fijn toch?

Waar & Wanneer: Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni bij Beachclub Klein Scheveningen in Lopikerkapel. Klik hier voor meer info.

Barbecue in het weiland

Wij komen graag bij boerderij de Lindenhoff in Baambrugge. In de Marché worden onder andere goede wijnen, kazen, vlees en groente verkocht. Vooral de slagerij is favoriet omdat het vlees van eigen boerderij goed is en de slagers echte vakmensen zijn. En precies dát vlees wordt komende zaterdag voor je klaargemaakt tijdens een heus barbecue festijn bij de boerderij. Je kunt vlees van de grill met bijpassende wijnen proeven en er zijn verschillende masterclasses, waaronder een hamburger masterclass van de tweevoudig winnaar van de ‘beste hamburger van Nederland’. Thuis kun je de dag nog eens dunnetjes over doen met een vriendelijk geprijsd barbecue pakket!

Waar&Wanneer: Zaterdag 2 juni van 10.00u tot 16.00u bij boerderij de Lindenhoff in Baambrugge. Klik hier voor meer informatie en de route.

Smaak en Stijl; HET Italië evenement

Leer hoe je de beste Aperol Spritz en Scroppino maakt of zie de winnares van Heel Holland Bakt in actie tijdens het Italië evenement van Kasteel de Haar!

Om het Italiaanse eten te laten zakken kun je een wandeling maken in de parken en tuinen van het kasteel of een rondleiding volgen in het kasteel zelf.

Waar&Wanneer: Vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juni bij Kasteel de Haar in Haarzuilens. Hier vind je meer informatie.

Dat waren ze weer. Geniet van het heerlijk zonnige weekend met zo veel keuze aan culinaire evenementen!