Restaurant Simple.: een waardige opvolger in de Domstraat

Restaurant Simple. is begin maart verhuisd naar het pand van Podium onder de Dom in de Domstraat. Nog enigszins bedroefd over het vertrek van Podium, was ik erg benieuwd wat Restaurant Simple. ervan gemaakt had. Dus ik reserveer even. Dacht ik. Ze blijken bomvol te zitten dus we komen op de reservelijst. Gelukkig worden we die middag gebeld dat we terecht kunnen.

In een kleine maand is het pand aan de Domstraat omgetoverd van een rode, pluchen oase in een warmblauw bad. De zwarte kasten van Podium zijn vervangen door open kasten wat een veel lichtere uitstraling geeft. De zware fluwelen gordijnen zijn verdwenen. Dit draagt bij aan de openheid maar neemt ook het intieme van de afgezonderde tafeltjes weg.

Creatieve combinaties

We besluiten voor de ‘full experience’ te gaan en bestellen het zeven gangen diner met bijpassende wijnen. Om te voorkomen dat we het bovengelegen hotel moeten gebruiken, nemen we een half wijnarrangement (halve glazen).

Na de amuses volgen de gangen elkaar in goed tempo en opbouwend in smaken en heftigheid op. We eten achtereenvolgens: sneeuwkrab, wilde gamba, aubergine, steak tartare met asperges, flanksteak met artisjok, stiekem toch een gedeeld kaasplankje en als dessert dikke yoghurt met suikerbrood. Alle gerechten kennen bijzondere combinaties en zijn prachtig opgemaakt. De sneeuwkrab wordt bijvoorbeeld gecombineerd met vanille en koolrabi, de aubergine met kokosnoot en de yoghurt met venkel.

De wijnen zijn origineel en goed gekozen bij iedere gang. Zo neemt de tomaat (als ik het goed proefde) bij de wilde gamba de zuren van de Chenin Blanc weg, waardoor de aardse ondertonen goed vrij komen.

Aandacht

De bediening van restaurant Simple. is geweldig: goede timing, niet te aanwezig en goede kennis van zaken. De dame die ons bedient heeft bijvoorbeeld mijn allergie voor schelpdieren goed onthouden waardoor ze bij het serveren van de gamba direct vertelt dat de bisque gebaseerd is op de schalen van de garnalen. Aan dat soort aandacht herken je de toppers.

Restaurant Simple. (die punt hoort er echt achter) is niet goedkoop- wij waren €250,- kwijt met z’n tweeën- maar het is het waard om even te sparen voor deze eetervaring. We hebben van 18.00 tot 23.30 getafeld en werden gang na gang verrast. Kortom: restaurant Simple. leent zich perfect voor een romantisch avondje uit , als je iets te vieren hebt of als je gewoon zin hebt in een bijzonder restaurant.

Restaurant Simple.  Domstraat 4  3512 JB  Utrecht
Reserveren kan hier.