Restaurant Bentinck: Bijzondere bereidingen in de paardenstal

Restaurant Bentinck zit in de vroegere stallen op het landgoed van kasteel Amerongen. De wandeling over het pad naar het restaurant is al bijzonder; het pad is verlicht met olielampen en het kasteel is mooi verlicht. Ook in het restaurant is het sfeervol al voelt het wel een beetje vreemd om naast een ander stel plaats te nemen aan een tafeltje tussen twee schotten die de oude stallen weergeven. We krijgen het gevoel dat we ons eigenlijk zouden moeten voorstellen aan de tafel naast ons nu we samen gaan eten in zo’n knusse ruimte.

Groente uit de kasteeltuin

Op de kaart lezen we dat het restaurant vernoemd is naar de Graaf van Aldenburg Bentinck, die zich in 1879 op kasteel Amerongen vestigde. “Hij bracht het kasteel opnieuw tot bloei en steunde de bevolking van Amerongen o.a. met agrarische projecten.” Nog steeds is er een moestuin op het landgoed waar het restaurant groente, fruit en kruiden uit gebruikt. Bij Bentinck kan je kiezen uit 3 tot 6 gangen, van 37 tot 59 euro. Het menu is in principe een verassing maar als je voor het driegangenmenu kiest, kan je kiezen uit een a la carte menu van drie voor-, hoofd- en nagerechten. Deze zien er zo goed uit dat we daar meteen voor gaan. Als amuse krijgen we een gerookte waldorfsalade waar de rook letterlijk vanaf komt. Erg goed, net als de gerechten die er op volgen. Leuke combinaties, veel groente en wat ook opvalt zijn de bijzondere wijnen. Zo drink ik bij het kaasplankje bijvoorbeeld een Azerbeidjaanse desertwijn. Ook de jonge, leuke en goed geinformeerde bediening helpt mee aan deze topavond.

Restaurant Bentinck Drostestraat 12 3958 BK Amerongen

Reserveren kan hier