Springhaver: Een gezellig plekje voor een doordeweekse hap

Springhaver is een filmhuis met bijbehorend cafe-restaurant waar je 7 dagen per week terecht kunt voor lunch, borrel en diner. Het café bestaat al sinds 1885 en is later samengevoegd met de bioscoop. Dat het nog steeds een Utrechtse favoriet is blijkt wel als we hier op een natte woensdagavond binnenkomen. De zaak zit propvol met een divers publiek van alle leeftijden. We nemen plaats aan een klein kaarsverlicht tafeltje naast de open haard. In combinatie met het geroezemoes en de knisperende krant van een oud mannetje naast ons geeft het gelijk een huiselijk gevoel.

De bediening is informeel en snel, mede doordat we zelf naar de bar kunnen lopen voor het bestellen van onze drankjes en het hoofdgerecht. Ook water mag je zelf pakken van de tap op de bar.

Bier en blauwe bessen

Op de tap hebben ze diverse speciaalbiertjes. We bestellen twee blond biertjes van de Utrechtse brouwerij Maximus. Op het krijtbord achterin de zaak staan twee daghappen geschreven, we bestellen er allebei één. Klaarblijkelijk heb ik meer oog voor mijn tafelgenoot dan voor het menu want ik zie over het hoofd dat er blauwe bes in het recept zit en ben enigszins verrast als ik iets zoets in mijn risotto proef. Geen gelukkige combinatie wat mij betreft, maar de Dorade van mijn partner is mooi opgemaakt en wordt naar tevredenheid verorberd. Al met al serveert Springhaver prima eten voor een redelijke prijs. Een gezellig plekje voor een doordeweekse hap of voordat je een film pakt.

Springhaver Theater  Springweg 50  3511 VS  Utrecht

Reserveren kan hier