Danel: Brasserie in de bouwput

Wow! Danel is echt een aanwinst voor de stad en zeker voor het stationsgebied. Voor een
concert in Tivoli Vredenburg hebben we ruim de tijd om Danel te
proberen. De eerste indruk is meteen positief. We wanen ons direct in een groot
uitgevallen Franse Brasserie. Een blik op de kaart verhoogt ons enthousiasme:
artisjokken, rilette van eend, steak tartare; hoe Frans wil je het hebben? En bovenal: Pouilly
Fumé per glas!

Samen delen

De kaart is duidelijk en simpel. Wel legt de serveerster ‘het concept’ voor de zekerheid
even uit. Alle gerechten worden geserveerd in kleine porties zodat je veel kunt bestellen en
proeven. Geen nieuw concept, maar in dit geval wel zo prettig; we konden toch niet kiezen. De
serveerster benadrukt verder dat alles uitgeserveerd wordt zodra het klaar is. Dus als je graag
eerst vis of een koud gerecht hebt, dan kun je beter even wachten met het bestellen van vlees
of een warm gerecht. We zijn stiekem jaloers op de tafel naast ons, een gezelschap van zes
waardoor zij gezamenlijk nog meer kunnen uitproberen.

Nathan Reinds voor Danel

Veel proeven

Toch is het ons gelukt om een behoorlijk aantal gerechten te proberen. De oesters, waar we mee
beginnen zijn lekker, vooral de Fine de Claire. Ook de artisjok, garnalen, bulots, steak tartare,
piepkuiken, salade van haricorts verts met munt en de superdunne frietjes zijn van goede
kwaliteit, precies goed bereid en mooi in balans.

Midden in de bouwput

Op het uitzicht na, we kijken uit op de mediamarkt en de bouwput rond het Centraal Station, is
alles bij Danel in orde. De sfeer, verlichting en akoestiek zijn prettig, de tafels en stoelen zijn
comfortabel; hoewel een aantal tweepersoonstafeltjes erg dicht op elkaar staat. De bediening is
goed op elkaar ingespeeld en de dame die ons bedient is een topper. Ze is steeds op tijd en
vergeet niets; ze vult onze waterglazen direct bij als ze leeg zijn en als haar collega vergeet het
kaasplankje toe te lichten, schudt zij de namen en bereidingen zo uit haar mouw.

Kortom

Al met al hebben we zeer uitgebreid getafeld waarna de rekening
ons eigenlijk wel meeviel. Kortom: een heerlijk restaurant: fijne sfeer, goede bediening en
uitstekende prijs- kwaliteit verhouding. Een echte aanrader.

Danel blijkt overigens bedrijfsmatig bij Tivoli Vredenburg te horen, net als Het Gegeven Paard. Door de exploitatie wil Tivoli haar voortbestaan verzekeren, eventueel zonder subsidies.
Nóg een goede reden om eens (of regelmatig) bij Danel te eten.

Danel – Vredenburgkade 11 – 3511 WC – Utrecht
Reserveren kan hier.