De Utrechter: een breed scala aan mogelijkheden

Wat een metamorfose! Nadat muziekwinkel Staffhorst haar deuren sloot, stond het statige pand aan het Vredenburg een hele tijd leeg. Een paar maanden geleden heeft De Utrechter het pand, samen met de Social Impact Factory, omgetoverd tot een verantwoorde hotspot.

Ondanks het mooie weer en het aantrekkelijke terras, kiezen wij een plekje binnen. Daar staan de deuren naar de Singel open waardoor we toch genoeg meekrijgen van het heerlijk zomerse weer.

Van alle markten thuis

Wat ik bijzonder vind aan De Utrechter- Stadsbrasserie en bar- is dat ze heel veel aanbieden, zonder dat het té veel wordt. De Utrechter is open voor ontbijt, lunch, borrel en diner en biedt een deli waar koffie en een aantal van de streekproducten waar zij mee werken ‘to go’ verkrijgbaar zijn.

Dit lijkt veel en kan onoverzichtelijk worden. Maar De Utrechter komt er goed mee weg. Door de neutrale en toch gezellige inrichting leent De Utrechter zich voor al deze functies. Daarbij is de kaart duidelijk en compact. Voor ieder moment van de dag is een aantal gerechten geselecteerd dat zowel originaliteit als veelzijdigheid biedt. Ontbijt, lunch en diner passen op twee A4-tjes. Het concept is daarmee verrassend duidelijk.

De lunch

Wij proberen er de lunch. En die is in ieder geval dik in orde. We worden snel en goed geholpen en hebben goed gegeten. Mijn tafelgenoot verorbert de Chicken Sandwich en ik de Groentesalade. De sandwich heeft als basis het knapperige vers gesneden brood van de bakkerij van Vroeg met daarop licht pittige Harissa Mayonaise, malse kip en romige avocado. Mijn salade bestaat uit diverse gegrilde groente zoals wortel, bloemkool, broccoli en prei. Het blijft mooi wat grillen wat met groente doet. De grill haalt iets zoets in alle groenten naar boven terwijl het de afzonderlijke smaken van de groentes niet beïnvloedt. De zoetige groenten, gemengd met de knapperige zaden en pitten, bruine rijst, en zachtzoute feta maakt dit een ideaal gerecht voor deze zomerse dag.

Pannenkoekjes en chilipinda’s

Tijdens de lunch valt mijn oog steeds op de kaart. En bij de koffie weet ik het zeker. Ik moet hier een keer terugkomen voor ontbijt én diner. Als ontbijt biedt De Utrechter bijvoorbeeld ricotta pancakes met compote van blauwe bessen. Die mag je me op ieder moment van de dag voorschotelen. Op de voorgerechtenkaart valt de kwartel met chilipinda’s en sinaasappeldressing me op en als hoofdgerecht zou ik kiezen voor het lamsvlees met een rollade van ui en geitenkaas. En doe me dan de noten in filodeeg met karnemelkijs maar als toetje. Mmmm, ik heb er nu al zin in!

Reserveren kan hier.

De Utrechter Vredenburg 40 3511 BD Utrecht