Sanju: Een voortreffelijke kom ramen

Jaaaaaaa eindelijk een ramenrestaurant in Utrecht! Ramen is wat mij betreft het ultieme comfort food. In Amsterdam al een tijdje populair maar Utrecht kende nog niet eerder een zaak waar de Japanse noedelsoep wordt geserveerd.

Het ultieme comfort food

Jeroen en Mohammad, de twee eigenaren van restaurant Sanju, besloten na een uitgebreid vooronderzoek zelf een ramen restaurant te openen. “Met dit restaurant hopen we  heel Utrecht ook verliefd te kunnen maken op dit gerecht.” Ze vonden twee Japanse chefs; Hiro en Masa uit Tokyo en Sapporo. Op de kaart staan dan ook twee soorten noedels; de ‘Sapporo wavy noodles’ en de ‘Tokyo style noodles’. De aardige serveerster legt ons uitgebreid het verschil uit. Sapporo style zijn dikkere noodles die met een bouillon op basis van miso, gefermenteerde sojapasta, worden gegeten. Tokyo ramen zijn wat dunner en worden met een een kippen- of varkensbouillon gegeten.

Spicy ramen met Japans bier

De kaart is overzichtelijk, er staan vijf soorten noedels op de kaart en een aantal bijgerechten waaronder de bekende Gyoza (dumplings). Ik ga voor de spicy ramen op basis van kippenbouillon en miso. Pittig is-ie zeker maar daar houd ik wel van. Een Japans biertje maakt het af. We hebben heerlijk gegeten, een heuse aanwinst voor de stad.

Sanju
Voorstraat 29
3512 AJ Utrecht