Als voorgerecht kies ik de Cannibale Royaal (steak tartare) en als hoofdgerecht ravioli met kreeft. De steak tartare is goed gekruid, mooi van kleur en structuur en combineert goed met de superdunne ‘biscuit’, die het geheel een krokante ‘bite’ geeft. Een klein beetje eendenlever maakt het gerecht wat zachter en romiger. Van elke smaak en structuur heeft dit gerecht precies genoeg zodat noch de lever, noch de kruiden, noch het vlees overheerst. Perfect in balans dus. Bij dit voorgerecht drink ik op aanraden van de goed onderlegde serveerster een houtgelagerde viognier. Dat blijkt een goede keuze, deze wijn combineert perfect bij het romige van de eendenlever en het friszure van het totale gerecht.
Wat ons tot slot opvalt bij Madeleine is dat er geen muziek aanstaat. De gasten maken de sfeer: het geluid van pratende en lachende mensen, het getik van glazen op tafels en bestek op borden. Bestaat er gezelliger geluid?
Kortom: bij Madeleine kom je voor heerlijk eten, goede bediening en een gezellige ongedwongen sfeer. Madeleine leent zich ideaal voor een avondje bijkletsen met vrienden of een romantisch diner.
Reserveren kan hier
Madeleine – Wed 3a – 3512 JH – Utrecht
Aan misschien wel het mooiste straatje van Utrecht, de Twijnstraat aan de Werf, vinden we…
Ken je Kaatje's aan de Adriaen van Ostadelaan? Dit romantische, kleinschalige restaurant zit er al…
Oh heaven! Wat een aanwinst! Ik werd meteen blij toen ik las dat Leon Mazairac,…
Wees er snel bij! Het Statenjacht De Utrecht, aangemeerd aan de Veilinghavenkade, fungeert namelijk alleen…
Wat een topper! Het Ketelhuis is wat ons betreft één van de beste restaurants van…
Weer een leuke ontdekking! Verstopt in de Rozenstraat, achter de Bijenkorf, zit Mei Shi: Koreaanse…
Deze website gebruikt cookies.