Geen categorie

The Seafood Bar: keuze aan verse vis te over en een goed glas witte wijn

Het nieuwe Stationsplein van het Centraal Station biedt keus genoeg wat betreft nieuwe eetzaken: we kiezen vandaag voor The Seafood Bar. Van de buitenkant lijkt dit het meest ‘chique’ concept in het rijtje fastfoodketens op het plein. Het restaurant is ruim en heeft dezelfde opvallend witte inrichting als de overige drie vestigingen, alle drie in Amsterdam.  De vlotte ober die ons welkom heet, stelt voor om voordat we aan tafel gaan eerst even langs de koeling achter in de zaak te lopen om ons de ‘catch of the day’ te laten zien. Een leuke binnenkomer! Blijkbaar beten ze goed vandaag, want in de koeling liggen twee vissen op ijs: een hele dorade en moten zwaardvis, die geserveerd worden met een king prawn.

Plateau de luxe

Eenmaal aan tafel bestuderen we de omvangrijke menukaart. We kunnen maar moeilijk kiezen tussen de lijst van fingerfood, de verschillende plateaus, vis van de bakplaat en de verschillende fish and chips. We besluiten voor een plateau Deluxe te gaan met palingfilet, garnalen, noordzeekrab, twee soorten zalm, gamba’s, tonijnsalade, snow crab en langoustines. We bestellen ook nog de zwaardvis met king prawn om te delen. Er is ook een uitgebreide wijnkaart met vooral veel witte wijnen per glas.

De lancering van een krabpoot

We krijgen al snel een zakje met lekker vers stokbrood en huisgemaakte kruidenboter. Het plateau dat daarna ook rap op tafel komt is goed gevuld en oogt spectaculair door de grote krabpoten. Ik vind het kraken ervan altijd een leuke bezigheid aan tafel. Doordat het wat moeite kost om het zoete vlees te bemachtigen, zit je vanzelf wat minder te bunkeren en wat meer te tafelen. Bovendien levert de bezigheid meestal wel een vermakelijke misser op zoals een onbedoelde lancering van een stuk poot of erger: krabvlees. Het plateau is gevarieerd, de vis is vers en de portie ruim voldoende. We zijn er zelfs zo door verzadigd geraakt dat we het er bij laten en het hoofdgerecht afbestellen. Iets waar de ober gelukkig helemaal niet moeilijk over doet. Wij concluderen dat The Seafood Bar een handige ontmoetingsplek is waar je gezellig kan zitten, snel een lekker visje kan eten maar ook zeker een uitgebreide lunch of diner kan nuttigen. Fijn!

Reserveren kan hier

The Seafood Bar – Stationsplein 22  – Utrecht

Ilse van der Lei

Deel
Gepubliceerd door
Ilse van der Lei

Recente berichten

De Heeren van Leeuw: wandelend langs de werf

Aan misschien wel het mooiste straatje van Utrecht, de Twijnstraat aan de Werf, vinden we…

4 april 2019

Kaatje’s: plezierige poppenhuiskamer in Oost

Ken je Kaatje's aan de Adriaen van Ostadelaan? Dit romantische, kleinschalige restaurant zit er al…

17 maart 2019

De Zusters: goddelijk genieten in Maarssen

Oh heaven! Wat een aanwinst! Ik werd meteen blij toen ik las dat Leon Mazairac,…

11 januari 2019

Eetcafé Statenjacht: smakelijk en sympathiek stamppot eten

Wees er snel bij! Het Statenjacht De Utrecht, aangemeerd aan de Veilinghavenkade, fungeert namelijk alleen…

30 december 2018

Het Ketelhuis: het ritje naar Rotsoord meer dan waard

Wat een topper! Het Ketelhuis is wat ons betreft één van de beste restaurants van…

14 december 2018

Mei Shi: Koreaans Kokkerellen in de Rozenstraat

Weer een leuke ontdekking! Verstopt in de Rozenstraat, achter de Bijenkorf, zit Mei Shi: Koreaanse…

20 november 2018

Deze website gebruikt cookies.