Centrum

SNCKBR: een 100% vegan verrassing

Jaaa! SNCKBR is precies wat het uitgaanscentrum van Utrecht nodig heeft. Iets nieuws. Iets spannends. Iets waar je nieuwsgierig naar bent. Wat is bijvoorbeeld ‘jackfruit’? En hoe smaakt een sojaburger? Dat is wat SNCKBR brengt: iets verrassends.

En die verrassing pakt goed uit. SNCKBR heeft het voormalige Chinese restaurant Paradijs omgetoverd tot een gezellige loungebar: licht, met een aantal kleuraccenten in de met fluweel beklede meubels en bijpassende relaxte muziek.

Alles wat SNCKBR serveert, is 100% vegan, dus vrij van vlees, vis en dierlijke producten. De menukaart is klein, overzichtelijk en toch verrassend en divers. Zo zien we een keur aan Aziatische voor- en hoofdgerechten maar ook vegan hamburgers, vegan pizza’s en zelfs vegan kapsalon! Die kapsalon is overigens de enige parallel met een echte snackbar.

Misschien denk je: ‘dat klinkt wel heel hip, is dat wel iets voor mij?’ SNCKBR past inderdaad helemaal in de trend van baarden, knotjes, gescheurde jeans, verantwoord leven en minder vlees. Maar laat je niet weerhouden als je een baard vindt kriebelen of je gescheurde jeans al in de zak van Max zitten. Door de fijne sfeer, het bijzondere eten en de hartelijke bediening voelden wij (niet hip) ons bij SNCKBR prima thuis.

Bijzondere smaken

We proeven eerst twee voorgerechten: de Gyozas Vietnam Style en de Peking Luck. De Gyozas hebben een vulling van shiitake en miso en zijn heel smakelijk gekruid; een prima opstarter. De Peking Luck- uiteraard met stukjes soja in plaats van eend- is wat ons betreft het hoogtepunt. De gemarineerde tofu, gestoomde pannenkoekjes, lente-ui, komkommer en pruimensaus zijn om je vingers bij af te likken. Een bijzondere combinatie van knapperig en zacht, zout en zoet.

Als hoofdgerecht proeven we de Thai Noodle Salad en de wraps van Pulled Jackfruit. De Thai Noodle Salad is een mooie combinatie van koude Ramen noodles met heel veel groente waaronder spinazie, taugé en paksoi. De chili en pinda’s geven het geheel een frispittige ‘bite’. De wraps van pulled jackfruit smaken ook goed en wederom verrassend. Het zoete van de koolsla van rode kool en appel vult het rokerige van de jackfruit goed aan. Wel is de smaak van de wrap zo uitgesproken dat wij na ieder een halve portie toe zijn aan afwisseling met de frisse salade.

SNCKBR leent zich voor allerlei gelegenheden; je kunt hier met z’n tweeën eten of met een kleine groep, een snelle hap voor een concert of lang tafelen omdat je nieuwe smaken en producten wilt proberen. Wat ons betreft is SNCKBR een blijvertje!

Reserveren kan hier

SNCKBR  Vredenburg 28  3511 BC  Utrecht

 

Ilse de Groot

Deel
Gepubliceerd door
Ilse de Groot

Recente berichten

De Heeren van Leeuw: wandelend langs de werf

Aan misschien wel het mooiste straatje van Utrecht, de Twijnstraat aan de Werf, vinden we…

4 april 2019

Kaatje’s: plezierige poppenhuiskamer in Oost

Ken je Kaatje's aan de Adriaen van Ostadelaan? Dit romantische, kleinschalige restaurant zit er al…

17 maart 2019

De Zusters: goddelijk genieten in Maarssen

Oh heaven! Wat een aanwinst! Ik werd meteen blij toen ik las dat Leon Mazairac,…

11 januari 2019

Eetcafé Statenjacht: smakelijk en sympathiek stamppot eten

Wees er snel bij! Het Statenjacht De Utrecht, aangemeerd aan de Veilinghavenkade, fungeert namelijk alleen…

30 december 2018

Het Ketelhuis: het ritje naar Rotsoord meer dan waard

Wat een topper! Het Ketelhuis is wat ons betreft één van de beste restaurants van…

14 december 2018

Mei Shi: Koreaans Kokkerellen in de Rozenstraat

Weer een leuke ontdekking! Verstopt in de Rozenstraat, achter de Bijenkorf, zit Mei Shi: Koreaanse…

20 november 2018

Deze website gebruikt cookies.