culinair

The Green House: een circulair en culinair hoogstandje

Hoog tijd om eens een kijkje te nemen bij The Green House dat een maand geleden open ging aan de Croeselaan, naast het centraal station. The Green House zit in een bijzonder paviljoen wat op een duurzame wijze met een circulaire gedachte gebouwd is. Gevelplaten uit de oude naastgelegen Knoopkazerne zijn bijvoorbeeld hergebruikt en na 15 jaar zal het paviljoen worden gedemonteerd en kan het ergens anders weer worden opgebouwd.

80% groente en 20% vlees of vis

Het duurzame concept zien we ook terug op de menukaart waar op de achterkant van de menupagina’s stukjes staan geschreven met uitleg over de lokale en duurzame producten die worden gebruikt in het restaurant. Erg leuk om te lezen! Zo wordt er bijvoorbeeld gekookt met bijvangst vis, wordt de koffiedrab niet weggegooid maar gebruikt om oesterzwammen op te telen en wordt er met groente en kruiden gekookt die in de kas op het dak groeien.  Groente staat er sowieso veel op de kaart want bij de bereiding wordt ingezet op 80% groente en slechts 20% vis of vlees.

De bijgevangen tongschar steelt de show

Bij het aperitief krijgen we het ‘broodkussentje’ dat ook op de borrelkaart te vinden is. Het brood is gebakken in de eigen houtoven en is heerlijk luchtig. Bij het brood wordt zure room en groene kruidensalsa geserveerd; erg lekker. Als voorgerecht besluiten we de gepofte bietensalade te delen. Een goede keuze want het blijkt een flinke portie. De bietensalade is een lust voor het oog en smaakt ook goed. Alle hoofdgerechten zijn vegetarisch en we besluiten wederom er een aantal te delen; een warme aardappelsalade, geroosterde bloemkool en geroosterde bospeen met quinoa. Klinkt gewoontjes maar is het zeker niet. De borden groenten zijn mooi opgemaakt en de groenten worden vergezeld door goeie crèmepjes, kruiden en schaafsels. Maar alle heerlijke groenten ten spijt is het wat mij betreft toch de toevoeging, de bijgevangen tongschar, die de show steelt.  De tongschar komt uit de oven en wordt geserveerd met langoustines en een langoustinesaus. Ik heb in tijden niet zo lekker vis gegeten. De bereiding van de tongschar en de langoustines is precies goed en de saus is lekker romig. Ik ben dan ook erg blij dat ondanks het ‘een toevoeging’ betreft de portie wederom ruim is. Ook het dessert, chocoladetaart met koffie-ijs, stelt niet teleur maar het is de vis die ik voorlopig niet vergeet.

The Green House  Croeselaan 16  3521 CA  Utrecht
Reserveren kan hier.

Ilse van der Lei

Deel
Gepubliceerd door
Ilse van der Lei

Recente berichten

De Heeren van Leeuw: wandelend langs de werf

Aan misschien wel het mooiste straatje van Utrecht, de Twijnstraat aan de Werf, vinden we…

4 april 2019

Kaatje’s: plezierige poppenhuiskamer in Oost

Ken je Kaatje's aan de Adriaen van Ostadelaan? Dit romantische, kleinschalige restaurant zit er al…

17 maart 2019

De Zusters: goddelijk genieten in Maarssen

Oh heaven! Wat een aanwinst! Ik werd meteen blij toen ik las dat Leon Mazairac,…

11 januari 2019

Eetcafé Statenjacht: smakelijk en sympathiek stamppot eten

Wees er snel bij! Het Statenjacht De Utrecht, aangemeerd aan de Veilinghavenkade, fungeert namelijk alleen…

30 december 2018

Het Ketelhuis: het ritje naar Rotsoord meer dan waard

Wat een topper! Het Ketelhuis is wat ons betreft één van de beste restaurants van…

14 december 2018

Mei Shi: Koreaans Kokkerellen in de Rozenstraat

Weer een leuke ontdekking! Verstopt in de Rozenstraat, achter de Bijenkorf, zit Mei Shi: Koreaanse…

20 november 2018

Deze website gebruikt cookies.