Jaaaaaaa eindelijk een ramenrestaurant in Utrecht! Ramen is wat mij betreft het ultieme comfort food. In Amsterdam al een tijdje populair maar Utrecht kende nog niet eerder een zaak waar de Japanse noedelsoep wordt geserveerd.
Jeroen en Mohammad, de twee eigenaren van restaurant Sanju, besloten na een uitgebreid vooronderzoek zelf een ramen restaurant te openen. “Met dit restaurant hopen we heel Utrecht ook verliefd te kunnen maken op dit gerecht.” Ze vonden twee Japanse chefs; Hiro en Masa uit Tokyo en Sapporo. Op de kaart staan dan ook twee soorten noedels; de ‘Sapporo wavy noodles’ en de ‘Tokyo style noodles’. De aardige serveerster legt ons uitgebreid het verschil uit. Sapporo style zijn dikkere noodles die met een bouillon op basis van miso, gefermenteerde sojapasta, worden gegeten. Tokyo ramen zijn wat dunner en worden met een een kippen- of varkensbouillon gegeten.
De kaart is overzichtelijk, er staan vijf soorten noedels op de kaart en een aantal bijgerechten waaronder de bekende Gyoza (dumplings). Ik ga voor de spicy ramen op basis van kippenbouillon en miso. Pittig is-ie zeker maar daar houd ik wel van. Een Japans biertje maakt het af. We hebben heerlijk gegeten, een heuse aanwinst voor de stad.
Sanju
Voorstraat 29
3512 AJ Utrecht
Aan misschien wel het mooiste straatje van Utrecht, de Twijnstraat aan de Werf, vinden we…
Ken je Kaatje's aan de Adriaen van Ostadelaan? Dit romantische, kleinschalige restaurant zit er al…
Oh heaven! Wat een aanwinst! Ik werd meteen blij toen ik las dat Leon Mazairac,…
Wees er snel bij! Het Statenjacht De Utrecht, aangemeerd aan de Veilinghavenkade, fungeert namelijk alleen…
Wat een topper! Het Ketelhuis is wat ons betreft één van de beste restaurants van…
Weer een leuke ontdekking! Verstopt in de Rozenstraat, achter de Bijenkorf, zit Mei Shi: Koreaanse…
Deze website gebruikt cookies.