Concours: een viergangenmenu op niveau

Ik hou van restaurants met gedekte tafels. Een mooi wit gesteven tafelkleed en een servet op je schoot maken het verschil tussen een hapje eten en een avondje uit. Wij hebben zin in dat laatste en schuiven aan bij restaurant Concours. Het restaurant is gevestigd in een gezellige pijpenla in de Biltstraat. Bij Concours hoef je alleen aan te geven hoeveel gangen (3, 4, 5 of 6) je wilt, wel zo makkelijk.

Wij gaan voor vier gangen en krijgen eerst twee amuses voorgeschoteld. De gazpacho (schuim van komkommer) met groene appel met cherrytomaten smaakt lekker fris en doet precies waar een amuse voor bedoeld is: onze eetlust opwekken. Als voorgerecht krijgen we in olijfolie gekonfijte forel met tempura van Hollandse rivierkreeft en schuim van bisque, ingelegde appel met zoetzuur van radijs. Een prettig gerecht, maar nog veel meer onder de indruk zijn we van het tussengerecht wat er op volgt: een gepofte pompoenbeignet, krokant gebakken, ingelegde oesterzwammen met een saus van tom kha kai, lamsoren en een mousse van yoghurt. Het zoete van de pompoen combineert bijzonder goed met het pittige van de tom kha kai. De Gewurztraminer die ons werd aangeraden om bij dit gerecht te drinken past er perfect bij. Ook het hoofdgerecht, zeer malse Hollandse ree filet met raddichio, een jus van gevogelte met framboos en crostini met gerookte knoflook aoili is om blij van te worden.

Natuurlijk gaat uit eten niet alleen maar om het eten zelf. De bediening bij Concours is attent, snel en professioneel. Ook details als bestek en servies zijn mooi. Al met al maakt dit Concours een heel fijn restaurant voor dat avondje uit.

Reserveren  kan hier

Restaurant Concours – Biltstraat 23