Tai Soen: authentiek dimsummen en een bakje mee naar huis

Helaas worden steeds meer traditionele Chinese restaurants vervangen door all-you-can eat wokrestaurants. Ook in Utrecht zijn de zogeheten Chin. Ind. Spec. restaurants steeds minder te vinden. Vorig jaar sloot het bekende Chinese restaurant Paradijs nog. Gelukkig heeft Utrecht met Tai Soen nog wel een traditioneel Chinees restaurant in het centrum. Het restaurant bestaat al sinds 1974 en zit in het oude gedeelte van Hoog Catharijne. De omgeving in het oude winkelcentrum is niet zo fraai maar vanuit ons plekje aan het raam in het restaurant blijkt het wel erg goed mensen kijken.

Tofu van de pokdalige vrouw

Wij zijn bij Tai Soen voor een vroege zondagse lunch en al snel loopt het restaurant vol. Tai Soen staat bekend om de uitbreide Dim Sum kaart die we dan ook meteen op een formuliertje krijgen waarop we zelf gerechtjes kunnen aankruisen. We kiezen de gestoomde garnalen dumplings, de BBQ varkensbapao en  de gestoomde ribbetjes in zwarte bonen met pepersaus. De Dim Sum zijn uitstekend met als favoriet de ribbetjes die bijzonder smaakvol zijn. Als hoofgerecht gaan we voor de mapo tofu en de Sigapore mie. Mapo tofu (tofu van de pokdalige vrouw) is een klassiek gerecht uit de Chinese Sichuan provincie. De versie van Tai Soen bevat naast zachte tofu en varkensvlees ook nog garnalen en paddestoelen. Het gerecht is zoals het hoort lekker pittig. We proeven ook gember wat het een goed hartig gerecht maakt. Singapore mie komt anders dan de naam doet vermoeden oorspronkelijk uit Hong Kong. Het gerecht van door kerrie poeder geel gekleurde dunne noodles zit bomvol groenten, varkensvlees en garnalen. De ingrediënten smaken vers en ook dit gerecht heeft een goed pitje. We krijgen de grote hoeveelheid eten niet op maar krijgen van de erg vriendelijke en grappige ober een bakje mee naar huis waar we de volgende dag nog een keer van kunnen eten en wederom erg blij van worden. Tai Soen mag nooit meer weg!

Reserveren kan hier

Tai Soen  Godebaldkwartier 275  3511 DR  Utrecht